10 Ocak 2010 Pazar

Yaşam Kalitesi = Fransa ...

Dünyada en rahat yaşanılacak ülkeler listelendi. Birinci sırayı Fransa'nın aldığı sıralamada, ikinci İsviçre, üçüncü ise Amerika oldu. Türkiye'nin 65. sırada yer aldığı listede, en son sırada Somali var.

Sıralamada ilk 10 şöyle

-Fransa
-İsviçre
-ABD
-Lüksemburg
-Avustralya
-Belçika
-İtalya
-Almanya
-Yeni Zelanda
-Danimarka


Fransa herzaman görmek istediğim ülkeler arasındadır. Ama dürüst olmam gerekirse, görmeyi en fazla istediğim ülke İtalya'dır. Ardından İngiltere ve Norveç gelir. Neden olduğunu bilmiyorum ama benim gezmeyi düşündüğüm üç ülke bu şekilde. Belki spora ve çikolataya olan ilgim bu sırayı belirleme de etkili olmuş olabilir. Dünyadaki en önemli futbol ligleri İngilterede ve İtalyadadır diyebiliriz. Çikolata cenneti Norveç'te vazgeçilmez olabilir benim için.

Bunlardan vakit bulabilirsem, Fransayıda görmeyi isterim. Nede olsa Dünyanın en iyi yaşam kalitesine sahip ülkesi seçilmiş. Gitmezsek ayıp olur . Paris, Lyon, Marsilya metni sıkça duyulan şehirler arasındadır denilebilir.

Özellikle gurbetçi vatandaşlardan da tavsiyeler bekliyorum. Gittiğiniz, gördüğünüz yerleri veya tavsiye edeceğiniz yerleri bu yazının altına yorum olarak atabilirsiniz.


Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder