12 Ocak 2010 Salı

Büyülü Bir Yolda ...


Değişik kültürler insanın Dünyayı tanımasına yardımcı olur. Hatta yardımcı olmaklada kalmaz, insanın farklı ülkeleri sevmesine veya farklı ülkeler hakkında fikir sahibi olmasına yardımcı olur. Gezecek zamanınız varsa "durmayın" derim. Bir Dünya turu yapmak insanın kültürel gelişimine fazlasıyla yardımcı olacaktır. Ama "illaki Dünya turu şart mı?" derseniz, değil tabiki.

"Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı ?" geyiğine girmeyeceğim. Ama gezemiyorsan, okuyacaksın. Çeşitli ülkeleri kültürel, fiziksel, sanatsal anlamda ele alan birçok kitap mevcut. 2009 yılında yapılan TÜYAP'a katılmıştım. Farklı ülkeleri okumayı seven birisi olarak, hemen kendimi anı-gezi kitaplarının yanında buldum. Kitabı almadan önce arka kapağına bakmak refleks halini almıştır bizde. Baktım, birkaç sayfa okudum almadan önce. Dil gayet akıcı, sadeydi.

Anı-gezi kitaplarında en önemli unsurlardan birisi, okurken o anı yaşıyor olabilmek. Yani gezmiş kadar olmalısınız okumanız tamamlandıktan sonra. Hangi kitaptan bahsettiğimi söyleyeyim daha fazla uzatmadan. Kitabın adı "Büyülü Bir Yolda" , yazarı "Işıl Özgentürk".

Kesinlikle alıp okumanızı tavsiye ederim. İran, Pakistan, Hindistan ve Nepal'i anlatıyor. Siyasetle sıkıcı bir hal alan kitaplara benzemiyor. Sadece Işıl hanımın gezisinden aldığı notlar, ilgisini çeken örf ve adetlerden, değişik kültürlerin tanımından oluşuyor. Tabi kendisinin çektiği resimleri de unutmamak gerekir. Bence kesinlikle kitaplığınızda olması gerekir.



Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder